Accessoires

Sloten

Laat je fiets niet stelen! Zet hem goed vast, met het ringslot door het achterwiel en door je wiel & frame met een kettingslot van ABUS. 

Een groot assortiment bij ons aanwezig. 

https://www.abus.com/nl/Veiligheid-onderweg/Fietsen/Sloten

Gerecyclede accessoires

Voor onze fietsaccessoires is alles te koop van Urban Proof

  • Gebruik van RPET materialen -recycled
  • Lange levensduur producten
  • Eerlijke productie
  • 5% van de winst gaat naar LOVE. NOT WASTE.

Urban proof: https://urbanproof.nl

Waar mogelijk vervangen wij de fietsaccessoires voor de duurzame versie.

Schwalbe: https://www.schwalbe.com/nl/duurzaamheid

SCHWALBE kleurt groen

Met de Green Compound en GreenGuard maakt Schwalbe topsellers als de Schwalbe Road Cruiser en Marathon niet alleen duurzaam qua levensduur, maar ook qua materiaal.

SCHWALBE GREEN COMPOUND

Topprestaties met een groen vinkje. Het loopvlak van een fietsband vormt ca. 70 tot 80 procent van de totale hoeveelheid rubber van de band. Vandaar dat het gebruik van duurzaam geproduceerd rubber juist hier het meest zinvol is. De Schwalbe Green Compound is gemaakt van rubber uit duurzaam gekweekte rubberbomen en uit gerecycled rubbermateriaal zoals bv. rubberhandschoenen en deurafdichtingen. Dit spaart naast grondstoffen ook energie die tijdens de productie wordt gebruikt. Daar komt bij dat er bij de fabricage van Green Compound geen roet vrijkomt.

Kortom: een win-winsituatie! Schwalbe’s eerste band die werd uitgevoerd met Green Compound is de goed verkopende ’Road Cruiser’, uitsluitend in de zwarte versie.

SCHWALBE GREEN GUARD

Lekbescherming met gerecycled natuurlijk rubber. Ook als het gaat om de ontwikkeling van een goede lekbescherming denkt Schwalbe groen. De GreenGuard technologie voorkomt dankzij een 3mm dikke hoogelastische laag van rubber dat lange scherpe voorwerpen de buitenband kunnen penetreren. Dit maakt de kans op lekrijden een stuk kleiner. Verder is de GreenGuard beschermingslaag deels gemaakt van gerecycled rubber. De GreenGuard wordt gebruikt voor de best verkochte band in Duitsland: de Schwalbe Marathon.

Schwalbe: https://www.schwalbe.com/nl/duurzaamheid

Basil Choose Green Label

Producten die het Choose Green kenmerk krijgen, zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en voldoen aan de kwaliteitsnormen van Basil. Hiermee kunnen milieubewuste fietsers hun positieve impact op het milieu nog verder uitbreiden.

Duurzamer is níet duurder. Met dat credo verduurzaamt Basil, producent van fietsaccessoires, het ene na het andere product. Met als ‘knaller’ de kunststof fietskrat. Die bestaat tegenwoordig voor honderd procent uit gerecycled plastic. De verkoopprijs is zelfs verlaagd.

De Basil Urban Unfold fietstassen van gerecycled canvas, Basil Ever-Green: 40% gerecycled plastic in de Ever-Green rugzakken en dubbele fietstassen, de Green-Life fietsmanden en de Pasja hondenfietsmanden.

De Momigara bio-lijn van Urban IKI: https://www.urbaniki.com/fietsstoeltjes/bio-fietsstoeltjes/

Gemaakt van bio plastic (uit rijstvlies)

De Momigara bio-lijn bestaat voor een deel uit bio plastic, geproduceerd van rijstvlies. Volgens Urban Iki is dit het eerste fietsstoeltje ter wereld waarin bio plastic verwerkt is.

Site by Pharéo | Hosted on The Permanently Moving Network